Verkocht
€ 32.500,-
1981
Beige
46.000 km

Mehari 4×4

Is een Mehari 4×4 nou zeldzaam. Nou…ja! Er zijn ooit maar 1213 exemplaren gemaakt, waarvan een klein deel 4-persoons waren en een nog veel kleiner deel nieuw in Nederland geleverd zijn. Ze werden gebouwd tussen ’79 en ’83.

 

Deze 4×4 kwam op 2 september ’81 op de weg, toen nog geheel geel. Later heeft een eigenaar de kleur geel iets te vrolijk gevonden en is het kunststof netjes beige gespoten. We weten niet heel veel van zijn verdere historie, maar wel dat hij deel van een verzameling in Zuid-Limburg was, later naar midden-Nederland verhuisde en dat het meeste gebruik voor 2008 heeft plaatsgevonden. De laatste eigenaren hebben er niet veel kilometers mee gemaakt, de teller staat nu op ruim 46.000. Ook het terrein-gebruik was beperkt, ze hebben er 54 uur plezier mee gehad.

De carrosserie is nog van het eerste type, met de rondere afwerking, later werden meer hoekiger achterschermen gebruikt. Hij is uiteraard voorzien van de originele beschermende bumpers om van alles op afstand van het lichte kunststof te houden. Het reservewiel is stoer in de motorkap geplaatst. Ook heeft hij 14-inch wielen en bijpassende bredere banden, een gewild accessoire. De bovendeuren kunnen opgeborgen worden in een kangaroe-zak onder de huif.

Nou hebben we er uiteraard ook even mee gespeeld, garagist zijn heeft zo z’n voordelen, en hij doet het boven verwachting goed. Door zijn lage gewicht heb je geen groot vermogen nodig om toch lekker te kunnen klimmen. De bak, de reductie en het sper-differentieel werken bijzonder soepel. De motor klinkt zoals het hoort na 46.000km, net ingereden… Erg leuk speelgoed!