Verkocht
€ 12.950
1974
79.000 km

Mehari

Een tijdje geleden kon je al lezen over hoe we deze Mehari vonden in de garage van een drive-inwoning.

Hij stond er al 20 jaar. We kochten ‘m van de tweede eigenaar, sinds ’79 in bezit en als dagelijks vervoer in gebruik geweest. Daarvoor was hij van een KLM-piloot. Origineel NL-geleverd en 4-zits.

Het chassis en frame waren geheel vergaan, maar de body was mooi verweerd en redelijk onbeschadigd. We riepen toen dat we ‘m uiterlijk eigenlijk zo wilden laten.

Nou… dat hebben we ook gedaan! Een geheel nieuw opgebouwde Mehari of eend kun je ook bij ons kopen, maar we vinden zelf een mooi verweerde auto ook erg leuk. Hij verteld als het ware iets van zijn leven. Ben je ook een patina-liefhebber en wil je je stiekem ook een beetje onderscheiden, dan is dit je partner.

Om er een heel lange relatie van te maken hebben we wel een gegalvaniseerd chassis en subframe gemonteerd, zijn alle delen van het onderstel en de techniek nieuw gelakt. Er is ook flink wat vernieuwd aan de techniek en remmen, eigenlijk is alles onderhuids weer gloednieuw en klaar voor decennia. Mooi om voor jezelf te weten en om aan een select begrijpend publiek te showen…