Verkocht
€ 11.000,-
1978
Gris
111.000 km

HY transporteur

Ooit begon hij zijn leven als verlengde bus, gebouwd door SAPA. Dit bedrijf verzorgde alle – soms extreem – verlengde en verhoogde HY-modellen. Na een arbeidzaam leven met vervoer in de laadruimte, werd hij verbouwd naar autotransporteur met ruimte op een hellend dek. Met z’n extra lange chassis was hij hier prima geschikt voor.

Als je met pech stond in de buurt van Saintes – bij Bordeaux – en 0669061 belde, dan had je best kans dat je met deze wagen afgesleept werd.

Hoelang zijn carrière daar duurde is niet bekend, wel is duidelijk dat hij later overgenomen werd door een liefhebber in de buurt van Auxerre. Deze gebruikte de wagen om naar klassieker-evenementen te gaan, getuige een aantal stickers op de ruit. Wellicht stond er iets prachtigs achterop.

Jij kunt er ook iets prachtigs achterop zetten, je fraaie oldtimer of je klassieke racer. Trek je seventies outfit erbij aan, helemaal cool.

De motor draait mooi, hij remt een beetje, er is wel wat roest te vinden; kortom een mooie basis voor een restauratieproject. Dat kun je zelf doen of je laat het ons doen, vinden we leuk. Prijs is gebaseerd op de auto zoals hij is, op Frans kenteken.