Verkocht
€ 18.500,-
1972
Gris Metalissée
98.000 km

HY Pickup

Theziers ligt vlak tegen de Rhône, tussen Avignon en Nîmes. Net om de hoek van de Pont du Gard. In 1972 bestelden de gebroeders Avon, uit dit stadje, een nieuwe HY pickup voor hun bedrijf. Het kenteken vertelt dat ze agriculteurs waren, maar niet of ze in de wijnbouw zitten en waar de HY precies voor gebruikt is. Toch zie ik beelden van een geel zonnig landschap, met dat kenmerkende prachtige Zuid-Franse licht voor me. Terwijl er een braaf HY’tje vol vaten heerlijke wijn doorheen rolt. 

Hij is best netjes behandeld en heeft waarschijnlijk altijd binnen gestaan. Hij is namelijk nog klokgaaf en heeft wel gebruikssporen, maar geen sporen van zware slijtage. De laadbak heeft geen huif, wel een houten vloer en hekwerk; om spullen of mensen binnenboord te houden.

Het interieur had z’n beste tijd gehad, daar hebben we dus een paar nieuwe hoezen omheen getrokken. Er zit een flink pak facturen en keuringsbewijzen bij, waaruit blijkt dat hij altijd rijdend en onderhouden is gebleven. Ook laat het papier zien dat hij maar 1 eigenaar heeft gehad.

Nou kun je met een pickup al je vrienden door de stad rijden, hooibalen oppikken of je crossmotor en tentje achterin gooien. Maar je kunt er ook een hippe verkoopwagen met uitklapbare huif van (laten) maken. Een deel waar je cocktails onder staat te mixen, een luifel aan beide kanten voor je klanten, een DJ op de achterplecht om de sfeer nog wat op te vijzelen. Ons advies zou zijn ‘m uiterlijk zo te laten, om dat Zuid-Franse beeld van een mooi ontspannen werkzaam leven vast te houden.

Maar het is aan jou, alle mogelijkheden liggen nog open en we denken graag met je mee. De prijs is gebaseerd op de staat waarin hij nu is, zodat je het verdere verloop van zijn geschiedenis zelf kunt invullen.