Verkocht
€ 12.500,-
1980
Rouge de Castille
71.000 km

Dyane

We komen ze nog maar zo weinig tegen, jammer! 

Want ze zijn zo leuk. Fraaie lijnen, doordachte details, net iets meer auto dan de eend. Wellicht was dat ook gelijk z’n zwakke punt, waardoor hij het in productie-aantallen en -duur aflegde tegen zijn oudere broer.

Deze Dyane komt uit het departement Loire, net naast Lyon. Hij werd daar rondgereden door een dame, die ‘m gebruikte voor familiebezoek, maar alleen als het droog was. Hij is dan ook nog klokgaaf. Ze nam blijkbaar nooit bagage mee, want de kofferruimte is nog als nieuw, zelden zo gezien. 

Ooit heeft ze wel eens een kras of deukje opgelopen en de auto laten herspuiten, dat is niet helemaal perfect gedaan, maar wel over een roestvrije ondergrond. 

Rond 2000 werd de Dyane gevonden door een liefhebber en toegevoegd aan zijn forse Citroën-verzameling in de buurt van Montpellier. Vorig jaar is deze collectie grotendeels verkocht, waardoor wij via via deze Dyane konden bemachtigen. 

We hebben de techniek, die wat werkschuw was geworden, flink aangepakt en ‘m weer klaar gemaakt voor een werkzaam leven. Ook een nieuw setje banden hoort daarbij, zodat ze weer passen bij het originele ongebruikte reservewiel. 

In Nederland zijn er momenteel ongeveer 10.000 eenden en iets meer dan 500 Dyane’s. Dus je begeeft je bij aanschaf gelijk in een exclusieve club. Ga ervoor!