Verkocht
€ 3.950,-
1968
Bleu Weekend
84.000 km

Dyane D6

Met de AZAM 6 was de Benelux al verwend geraakt, eindelijk een vlotte eend. In januari ’68 werd op de Salon in Brussel zijn opvolger getoond, de Dyane D6. Een Dyane met de 602cc motor van de Ami 6. 

Deze motor rijdt heerlijk. Lekker laag in toeren heeft hij toch trekkracht, en pruttelt hij zacht. Eerst heet hij D6, vanaf april Dyane 6. In september ’68 werd hij opgevolgd door de nieuwe, hoog-toerige motor.

De historie van de D6 is dus vrij kort. De productie van de Dyane in België ook, deze eindigt al in de zomer van ’68. Deze D6 is een van de weinige exemplaren die in de Belgische fabriek in Vorst gebouwd is. Van dit specifieke model, de Commercial, werden er maar 3690 gebouwd.

Een familie in Leende, bij Eindhoven, vond het wel een fijn model en bestelde er een. Op 29 maart werd hij geleverd, in Bleu Weekend met blauw Buflon-kunstleer. 

Er werd tot ’83 dagelijks mee gereden, tot de familie emigreerde. De Dyane werd opgeslagen. Nadat de familie in de jaren ’90 weer terugkeert worden er nog diverse andere Citroëns gereden. De D6 blijft echter onaangeroerd, tot vorig jaar. Er mag opgeruimd worden en de Dyane komt bij een vriend van ons terecht, waarna wij hem kunnen overnemen.

Uiteraard is hij niet nieuw meer, patina zullen we het maar noemen. Ook wel wat laswerk aan de bodem, maar verbazend weinig toch. Ook heeft de techniek na 37 jaar stilstaan flink wat aandacht nodig. Maar wat een mooi monument is het en hoe vaak krijg je de kans om uniek model Dyane van de eerste eigenaar te kopen. Meenemen en zelf aanpakken, ons laten aanpakken en dan meenemen. Het kan beide.