Verkocht
€ 9.250,-
1968
Bleu Crystal
71.000 km

Dyane D6

In ’67 kwam de Dyane op de markt, als opvolger van de eend. Opvolgen lukte niet echt, dus werd het een mooi bestaan naast elkaar. De Dyane kreeg vaak net even eerder de updates dan de 2cv. 

De eerste Dyane’s waren voorzien van een 425cc motortje. Begin ’68 kwam daar een grotere motor van 602cc bij. Deze motor werd ook gebruikt in de Ami 6 en AK 350. En de Belgische fabriek gebruikte hem in de AZAM 6. Ongeveer een jaar later kreeg de Dyane de motor die veel leek op die van de nieuwe Ami 8 en 2cv6.

Dit type motor is maar kort geleverd en nog korter was de periode dat dat onder de naam Dyane D6 was. Naar onze mening is het de meest relaxt rijdende Dyane die ooit geleverd is. Hij trekt lekker onder in de toeren en pruttelt daar heerlijk bij. Samen met de heerlijk soepele vering levert dat een heel comfortabele auto op.

De eerste types hadden nog geen derde zijruit, waardoor ze samen met hun metalen grille, sjiekere bumpers en andere details echt klassieker ogen dan de latere modellen.

Dit exemplaar kwam nagenoeg in deze conditie uit Frankrijk. Via België kwam hij bij ons terecht. Daarna een paar jaar bij een liefhebber, een paar jaar bij onszelf in de verzameling en daarna weer bij een liefhebber in de buurt. Nu is deze soepel rijdende schoonheid weer beschikbaar. 

Grotendeels eerste lak, wat tekenen van levenservaring, een paar jaar geleden voorzien van nieuwe zuigers en cilinders, banden en remmen. Klaar voor veel ritten vol genot.