Verkocht
€ 9.950,-
1978
Rouge Geranium
76.000 km

Dyane 6

Garage Boots in Alkmaar, aan de Vondelstraat. Ik fietste er regelmatig heen, met mijn vriendje, om er folders te scoren. Dat deden we bij alle dealers in Alkmaar. Vaak was het ver fietsen naar het industrieterrein, soms waren het wat oudere bedrijven, dichter bij de stad. Soms kreeg je ze zo mee, vaak moest je binnensluipen, ze uit het rek grissen en rennen voor je leven. 

Toch denk ik dat hier het zaadje geplant is voor de liefde voor een merk, of juist de… mindere waardering. Bij Mercedes hanteerden ze de werpster, bij Citroën-dealer Boots kregen we zelfs nog wel eens wat te drinken.

Deze Dyane werd er in maart ’78 geleverd, nog voor mijn bezoekjes.  De eenvoudigste uitvoering, skai bekleding, zwarte deurpanelen. Je kon ook nog voor een Commerciale gaan, met opklapbare achterbank en vlakke plaat in de kofferruimte. Of een luxer model met zwart/rood geblokte bekleding en rode deurpanelen. Die heb ik. Daarom werd ik ook verliefd op deze Dyane. Die kleur, zo vrolijk en geweldig!

Ze bleef heel lang bij haar eerste eigenaar, verhuisde mee naar Haarlem en werd daar (mede) door een specialist onderhouden. Vijf jaar geleden werd ze geërfd door zijn dochter. Hoewel de auto gewaardeerd, netjes gestald en vertroeteld werd, kwam zij toch te weinig buiten. De reden dat wij haar mochten overnemen.

Ze is bijzonder goed bewaard gebleven. Technisch erg goed, het interieur fijn comfortabel en origineel. Uiterlijk wel wat plekjes en lak ooit bijgewerkt, maar een bodem en chassis die als nieuw zijn. 

Moderne vlotte motor en de onderhoudsvriendelijke schijfremmen; daardoor erg geschikt voor regelmatig vervoer. Kom genieten.