Verkocht
€ 19.500,-
1975
Beige Vanneau
15.000 km

Dyane 6

Mme Gerbault woonde in Parijs, een stukje noordelijk van de Sacré-Cœur. Maar voor de ontspanning had ze ook een huis in Reugny, vlakbij Tours. Op 31 mei ’75 werd het huis gecompleteerd met een voertuig, een gloednieuwe Dyane 6. De som van FF 13.601,- werd afgerekend bij Banville in Tours, een neven-vestiging van de beroemde dealer in het 17earrondisement in Parijs. Wellicht werd hij daar reeds besteld.

De Dyane werd echt heel weinig gebruikt, het duurde bijna 2 jaar voor dat de eerste beurt bij 1021 km gegeven werd. In ’90 stond de teller nog maar op 8200km, in ’95 op 9500km. Blijkbaar waren de bakker, andere winkels en lokale vrienden erg dichtbij. In ’08 besloot Mme Gerbault dat de Dyane niet meer nodig was, ze werd ingeleverd bij de dealer. De teller liet 11.300km zien.

De dealer vertroetelde het wagentje, maar droeg haar uiteindelijk over aan een verzamelaar in Strasbourg en deze weer aan een ander in Luxembourg. Daar vonden wij haar. Nagenoeg geheel in originele lak, prachtige bekleding, erg origineel. Slechts een paar slijtagedelen als uitlaat, accu en banden zijn vervangen.

Het eerste kentekennummer is behouden gebleven, evenals de leveringsfactuur en alle boorddocumenten. Mme Gerbault begreep al vlot hoe de auto werkte, want het instructieboekje is ongebruikt. Een auto die zo eerlijk is, is een genot om te vinden, aan te kopen, binnen te krijgen, zorgvuldig te bekijken en te berijden. Als dan ook nog de documentatie de verdere geschiedenis van de auto inkleurt, dan genieten we met volle teugen.

Ze heeft nog net het oude, comfortabele type vering, met frotteurs. Een prachtig bruin met beige interieur, dat heerlijk seventies aanvoelt. Het een-spaaks stuurwiel van dit type is meestal vergaan, door de zon aangetast, maar nu nog maagdelijk. Bij het wegrijden hoef je alleen met toegeknepen ogen door je wimpers te kijken, om te voelen dat je in ’75 de verkoper in bruin maatpak toezwaait, terwijl je de showroom uitrijdt.