Verkocht
€ 8.950,-
1982
Bleu Lagune
136.000 km

Dyane 6

Zo mooi, Bleu Lagune, diep zeeblauw. Nog nooit gedoken, maar volgens mij moet je daarbij deze kleur tegenkomen. Ooit kocht ik, samen met mijn eerste echte liefde, onze eerste eend in deze kleur. Beide zijn ze nog steeds bij mij. Wellicht daarom staat AC 639 in mijn top 1.

Na een paar eenden maakten we carrière met een Dyane. Meer auto, meer zicht, meer toegankelijke ruimte, meer strakke lijnen. Deze Dyane brengt diverse zaken uit ons verleden samen en zou een serieuze kandidaat voor me zijn, als ik niet al een hele mooie had…

Van ’81 tot ’93 reed deze blauwe Dyane regulier rond. Daarna werd hij aangepast aan de noden van een lichamelijk beperkte Citrofiel, het kostte een hoop denkwerk en ettelijke duizenden guldens. Met een ingenieus vacuüm-gestuurd systeem werd gas en koppeling bediend. Het gaspedaal werd vervangen door een hefboom die door de linkerknie bediend kon worden. Met de rechterhand werd de rem bediend. Alles is bewaard. Met een paar recente aanpassingen ontstond een Dyane met een half-automatische versnellingsbak. Aanraken van de versnellingspook doet ontkoppelen, je schakelt een versnelling in, geeft gas, er wordt gekoppeld. Mooi en ingenieus.

Geniet van wat is of herstel naar de staat van ’81; dit tegen een meerprijs van ettelijke honderden Euro’s. Beide leveren plezier in een bijzonder fraaie Dyane.