Dyane 6

Verkocht
€ 11.750,-
1973
Bleu Camargue
75.000 km

In 2014 vonden we deze Dyane, gewoon hier in Nederland, bij de tweede eigenaar!! In ‘74 werd hij aangekocht met slechts 16.000km op de teller en daarna voor woon-werk verkeer ingezet. Nadat de baan opgezegd werd, verdween de Dyane in een garage en werd hij slechts incidenteel gebruikt, de teller stond op krap 75.000km. 

Het is een Dyane 6 Commercial in Bleu Camargue uit begin maart ‘73, nog net met het blauwe dashboard. Het Commercial wijst erop dat je ‘m ook zakelijk zou kunnen gebruiken, door zijn opvouwbare achterbank en vlakke plaat over de kofferbak.

Z’n hele leven heeft hij binnen gestaan, dat is ook te merken want hij is nog behoorlijk gaaf . Wel heeft hij door het rijden en stallen wat gebruikssporen en krasjes opgelopen – maar ja – waar hebben we het over…. Ook is het kenteken midden jaren ’80 eens kwijtgeraakt, waardoor een nieuw kenteken werd afgegeven. Gelukkig konden we het originele weer terugkrijgen. 

Van binnen is het net een tijdscapsule: stickers uit de seventies, de niet te vermijden kokosmatten, uiteraard een thermometer op het dashboard geplakt en zelfs de originele tankdop zonder slot nog in het doosje van de vervangende met slot: daar houden we van! Van 2014 tot recent heeft hij deel uitgemaakt van een grote verzameling. Nu hebben we hem weer klaar gemaakt om er mee op pad te gaan en rijdt hij weer heerlijk.