€ 12.950,-
1983
Bleu Lagune
118.000 km

Dyane 6

In veel landen werden de 2cv en Dyane ongeveer evenveel verkocht. Niet in Nederland, waar de voorkeur toch echt uitging naar de eend. Alleen in ’69 werden er meer Dyane’s dan eenden verkocht, 15 stuks.

In de jaren tachtig ging de interesse in de Dyane helemaal onderuit, waardoor in juni ’83 het doek viel en de 2cv zijn bedoelde opvolger overleefde. Deze Dyane 6 reed in mei ’83 zijn eerste rondjes op de openbare weg, de eerste test-kilometers waren in maart al afgelegd. Het is er dus een van de laatste productieperiode.

Hij werd geleverd in de kleur Bleu Lagune, een kleur die in modeljaar ’82 en ’83 opnieuw gebruikt werd, wellicht naar aanleiding van het uitkomen van een film over ontluikende liefde op een onbewoond eiland.

We weten niet veel over zijn vroege jaren, maar hij moet wel erg netjes behandeld zijn, want hij is nog steeds in goede staat. Aan de sticker en sleutelhanger te zien heeft hij ooit de firma Letmaath in Peize bezocht. Het oude telefoonnummer kan erop duiden dat dat lang geleden geweest is. 

Maar wellicht is het ook later geweest en had de firma nog wat historisch materiaal liggen dat de auto leuk stond. Jaren geleden is de auto voorzien van een nieuwe laklaag in zijn originele kleur. Het stickertje is er fris overheen geplakt. Wat maakt het ook uit. Mocht je de slaap er niet door kunnen vatten, dan kun je nog eens informeren bij de gelijknamige firma in het dorp.

Belangrijker vinden wij dat hij lekker fris toont, heerlijk zit en prima rijdt. Echt een fijne auto. Met z’n schijfremmen remt hij ook nog top, de elektronische ontsteking laat hem vlot starten. De nieuwe banden, verse APK en onderhoudsbeurt zorgen voor nog meer bestendiging van al dit geluk. Kom, koop en geniet.