Verkocht
€ 11.750,-
1969
Blanc Stellaire
85.000 km

Dyane 6

Na de start van de productie van de Dyane, de bedoelde opvolger van de eend, was er al snel behoefte aan meer snelheid. In ’68 kwam de Dyane D6 op de markt, welke de 602cc-motor van de Ami 6 gebruikte. Een paar maanden later werd een nieuwere versie van de 602cc-motor leverbaar, een die van meer toeren hield en in bijna dezelfde vorm in de Ami 8 en later in de 2cv6 toegepast werd.

Ook werd de elektrische installatie opgevoerd naar 12V. Een paar stappen verder naar betrouwbaarheid en bruikbaarheid.

De Dyane werd op diverse plaatsen gebouwd, onder andere in Vorst, België. Dit autootje stond er op 9 januari ’69 voor het eerst op zijn Michelin-bandjes. Op 13 februari werd hij geregistreerd bij zijn eerste eigenaar, die de Dyane bijzonder lang in eigendom hield. Hij woonde net ten zuiden van Brussel, vlakbij Waterloo. Wellicht kreeg hij de sleutels overhandigd in de prachtige showroom op het IJzerplein in de Belgische hoofdstad, waar Citroën gevestigd was.

In 85.000km heeft hij gerust wel iets beleefd, maar alles in het nette. Zijn lak en interieur zijn nog grotendeels origineel, roest heeft bijzonder weinig kans gekregen. Het motortje is ooit eens vervangen door een iets moderner type met extern oliefilter, een verbetering. Ook waren de banden ooit vervangen door een goedkoper soort. Dat konden we niet aanzien, dus hebben we weer zijn originele schoeisel gemonteerd.

Hij rijdt heerlijk en veert zacht en enthousiast. De kleurencombinatie van exterieur en interieur is sober en strak, maar staat hem bijzonder goed. Wij zorgen nog voor wat technische aandacht, een NL-kenteken heeft hij al, slechts een passende financiële transactie staat jouw rijplezier nog in de weg.