Verkocht
€ 8.950,-
1975
Algemeen Rood/zwart
9.900 km

Burton

In 2000 werd de Burton ontwikkeld, een sportief ogende kitcar op basis van een eend. Je nam het onderstel en de techniek van een eend en bouwde in de wintermaanden in je schuur een leuk autootje om in de zomermaanden dakloos het mooie platteland te verkennen.

Ooit was dit een eend uit ’75, of vermoedelijk de restanten ervan. Hoe dan ook, een jaar of 10 geleden werd het onderstel en de techniek hergebruikt voor de bouw van deze Burton. Het chassis werd verstevigd om zijn sportieve taak aan te kunnen, het had wat mooier gekund, maar stevig is het wel. De techniek werd integraal hergebruikt. De meeste Burtons hebben schijfremmen, maar deze -prima werkende- trommelremmen, het maakt ‘m wellicht nog iets klassieker…

Het dashboard is in hout uitgevoerd, met klassieke klokken, staat ‘m leuk. De kilometerteller loopt tot 220km/u, dat lijkt ons wel wat overdreven. Er is een soft-top bij, hij heeft een afneembaar stuur en een kofferrekje voor je picknickmand. Klaar voor leuke ritjes in de zomerzon.

Hij heeft een recente APK en een grote beurt is net uitgevoerd.