Burton

€ 13.500,-
1982
Vert
47.000 km

Bijna 25 jaar geleden werd de Burton ontworpen. Een kunststof body met klassiek sportieve looks op het onderstel van een eend. Zelf bouwen was het leukst. In de kleur, met de details en in het model dat je zelf mooi vond.

Korte, lange of alleen wiel-afdekkende spatborden. Een hoge of lage voorruit, met of zonder ruitenwissers. Extra laag, een sportieve uitlaat, meer cilinderinhoud, een hardtop. Gelcoat of lak. Eenvoudig bankje of kuipstoelen. Je kunt eindeloos variëren. 

Deze Burton is in klassiek groen uitgevoerd, misschien kun je wel  British Racing Green noemen. Met lange voorschermen oogt hij uit de fifties van de vorige eeuw. Zwart leren stoelen met hoofdsteunen, een aardige klokkenwinkel in het dashboard en zelfs een achterruitrijcamera maken hem weer van deze tijd. De RVS-bumpers zijn een eigen ontwerp, de verstralers staan hem goed.

Hij rijdt heerlijk vlot en soepel, prima om mee te cruisen. Zonnehoedje of pet op en lekker op pad. Mocht er toch een buitje komen, dan zit de soft top er zo op. Als je hem tijdens de lunch even af wil dekken, voldoet de tonneau-cover.

We leveren hem met een verse APK en grote beurt. Even pinnen, instappen en de garage uitrijden om veel plezier te gaan beleven; dat is ons advies.