Verkocht
€ 5.000,-
1970
Bleu EDF
108.000 km

AZU EDF/GDF

De AZU, de utilitaire eend, was in Frankrijk een groot succes. Menig bedrijf reed met zo’n besteleend rond, met z’n gereedschap of bestellingen achterin. Ze waren betrouwbaar, licht en best ruim, hoewel dit model nog het kleine broertje was van de latere AK’s.

Ook diverse overheidsdiensten reden ermee rond. De PTT, Ponts et Chausson (Rijkswaterstaat) en het Franse energiebedrijf EDF/ GDF. Ze hadden hun eigen kleuren geel, oranje en blauw en werden meestal voorzien van extra’s. Zoals het sterkere PO-chassis en -bumper, PO staat voor Pays d’Outre-mer, overzeese gebieden. Ook werden vaak luxere stoelen, een massaschakelaar en dakrek gemonteerd. Voor de postbode kwam daar zelfs een bezorgfiets op te liggen.

Deze AZU is nog met smalle ribbels en het oudere type motor. Later werd de ribbel breder en werd de motor van de 2cv4 gebruikt. Het plaatwerk is op sommige plaatsen roestig, maar op andere weer verbazingwekkend goed. Zo zijn de binnenschermen en het dak achter nog heel netjes. Fijn, want het is veel werk ze te vervangen. Wel moeten de bodemplaten, voetenbak en dorpels vervangen worden, een overzichtelijker klus. De motor is los, we hebben ‘m nog niet rijdend gemaakt.

Een mooie basis voor volledige restauratie,  misschien pak je alleen de techniek en de constructie aan of doen wij het voor je. We leveren ‘m met attest van het Conservatoire.