€ 18.500,-
1966
Rouge Cornaline
130.000 km

AZAM 6

In Luik werd deze AZAM6 gevonden, in de jaren ’90. Toen al best een zeldzame verschijning. Hij werd naar Nederland ontvoerd en daar gerestaureerd. We weten niet precies hoe hij eraan toe was, maar hij kreeg in ieder geval nieuwe bodemplaten en wat andere delen. 

Hij reed enige tijd in het oosten, daarna 20 jaar in Friesland. In het bezit van een liefhebber, met nog meer 2cv-snoepgoed in zijn schuur. 

Een paar jaar geleden hebben we een paar dingen weer strak gemaakt, een scherm vervangen en hup… gelijk ook maar de lak ververst.

Wat staat er nu. Eén van de lekkerst rijdende eendjes. Met een fijn soepel onderstel, een krachtig motortje dat lekker trekt onderin de toeren. Geweldig om in luxe te cruisen, met z’n zachte banken. 

Ook het uiterlijk is verfraaid. Sierlijsten, sierdoppen en sierbeugels brengen glans op de eend, die in de basis toch anti-chic is.

Ze zijn er niet veel, omdat ze alleen geleverd werden in vochtige landen en auto’s uit deze periode gewoon nog roesten. Ze werden erg gewaardeerd omdat de eendjes om hen heen destijds ronduit traag waren en deze zowaar snelheid kon ontwikkelen en vasthouden. Iedereen die er een had weet ook nog specifiek dat hij een AZAM6-eigenaar was. Nu je dit gelezen hebt, wil je ook bij die groep horen!