€ 11.950,-
1966
Gris Dandy
101.000 km

AZAM

Een dandy is iemand, doorgaans een man, die vanuit zijn levensvisie veel aandacht besteedt aan zijn uiterlijk en voorkomen. Het dandyisme begon als een vorm van verzet tegen de Franse Revoluties rond 1790. Een criterium voor dandyisme is het kunnen relativeren van het eigen ik, waardoor het van snobisme kan onderscheiden worden.

Een fraaie definitie. Past hij op een 2cv, specifiek een AZAM? Een AZAM besteed inderdaad bovengemiddeld veel aandacht aan zijn uiterlijk en voorkomen, de sierdelen en luxe bekleding getuigen hiervan. De conditie van dit exemplaar onderstreept het nog verder.

Verzet tegen de Franse Revolutie? De 2cv uit 1948 was een Franse Revolutie op zich, wellicht een tegenreactie op die van de 18e eeuw. Geen auto die  zijn eigen ik meer kon relativeren dan de 2cv, volledig wars van snobisme. (Gris) Dandy is een volstrekt passende tint, mogen we dus wel constateren.

Deze dandy kwam ooit uit het Franse, werd jaren geleden door een Nederlandse liefhebber gerestaureerd, waarbij zijn vrouw de bekleding aanpakte en liefdevol een kussen toevoegde. Nadien hebben twee eigenaren van hem mogen genieten. 

Nu is hier jouw kans om met een dandy te verkeren. Mocht je vinden dat zijn 18pk niet gedistingeerd genoeg zijn, dan hebben we tegenwoordig de mogelijkheid de cilinderinhoud tot 533cc en het vermogen tot soepel rijdend vermogen aan te passen, zonder het authentieke uiterlijk aan te tasten. Uiteraard tegen een meerprijs.