Verkocht
€ 8.500
1969
Blanc Stellaire
61.000 km

Ami6 Break Club

De Ami werd in ‘61 geïntroduceerd als model tussen de 2cv en DS in, in ‘64 kwam er ook nog een Break-versie bij. In ‘69 werd de Ami 6 opgevolgd door de Ami 8.

Citroën bracht regelmatig een luxere versie van een bestaand model uit, daar is deze Ami 6 Break Club een mooi voorbeeld van. Luxere bekleding en stoffering, sierlijsten rondom en dubbele koplampen werden vanaf modeljaar ‘68 op dit type Ami geschroefd. En helemaal op het laatst, vlak voor de introductie van de Ami 8, werd daar ook nog de nieuwe 35pk-motor uit het nieuwe model aan toegevoegd.

Niet lang geleverd, erg bruikbaar en daardoor ook erg geliefd, we zijn dan ook altijd blij als we een mooi exemplaar vinden. Nou, en dat is het hoor! Mooi, heerlijk fris Blanc Stellaire, rood stoffen bekleding, glimmende lijsten, prachtig! Een paar gebruikssporen aan de (grotendeels eerste) lak en bekleding mogen wat ons betreft de pret niet drukken. Slechts 60.000km gereden en dat voel je ook, hij stuurt heerlijk strak en veert lekker comfortabel. Zeker met de set nieuwe Michelin ZX-en die we er net onder gezet hebben.