Verkocht
€ 9.950,-
1977
Beige Gazelle
25.000 km

Ami 8 Break

Er zijn al niet zo heel veel Ami’s meer over, maar hoe groot is dan de kans dat je er een vindt die als nieuw rijdt. Deze Ami vonden we met slechts 25.000km op de teller, net ingereden dus.

Je merkt het echt aan de techniek; alles heerlijk strak functionerend. Ook het interieur is als nieuw, net als het chassis, bodem, binnenschermen, etc. Zelfs de hoedenplanken zijn er nog bij en zelfs recht, ze hebben vermoedelijk niet veel bagage afgedekt, want de kofferbak is erg netjes en onbeschadigd.

Uiterlijk heeft hij wel wat plekjes, maar die laten we lekker zo; het is een auto om binnen te blijven koesteren, dat moet de voorgaande eigenaar in Frankrijk ook gedaan hebben. Hij woonde in departement Eure-et-Loire, ten zuidwesten van Parijs, rond Chartres. Deze eigenaar kocht ‘m in ’14 en reed er zelden mee. Net als de voorgaande eigenaar/ eigenaren, getuige zijn kilometerstand. Het onderhoud is netjes uitgevoerd, we hadden er niet heel werk aan. Wel hebben we nieuwe Michelin-banden gemonteerd en ‘m met een onderhoudsbeurt verwend. In het bijgaande onderhoudsboekje ken je trouwens zien dat hij nieuw aan M. Vernadet geleverd is, woonachtig in Rennes, de plaats waar de Ami-fabriek stond. De auto werd geleverd door de Vendeur Usine, de fabrieks-verkoper. Wellicht werkte Guy Vernadet wel in de fabriek en heeft hij ‘m deels zelf gebouwd. Hoeveel korting zou hij gekregen hebben…

Hij is niet zo iconisch als een eend, mist een open dak en is meer een echte auto, maar ook een soort tijdmachine die je ineens in de jaren ’70 laat rondrijden. Nou alleen de omringende automobilisten nog overtuigen hun automobiel ook voor zoiets leuks in te ruilen.

Hij is al in NL ingevoerd, en staat dus klaar voor vertrek.