Verkocht
€ 13.500,-
1969
Bouton d'Or
47.000 km

Ami 8 Berline

In ’69 werd de Ami 6 opgevolgd door de Ami 8. De eerste exemplaren werden in april uitgeleverd, de brochure verscheen al in februari. Hierin, en in het meeste andere promotiemateriaal, verscheen een Ami 8 Berline in een prachtige kleur geel.

Bouton d’Or. Er zal vast lang over de compositie van naam en kleur nagedacht zijn. Lijkt me een mooi proces, een kleur vinden die bij je doelgroep en de periode past en ook nog de specifieke auto mooi laat uitkomen. Missie geslaagd.

Omdat de kleur zo prominent aanwezig was in het beeldmateriaal, spreekt hij veel liefhebbers nog steeds aan. Je ziet ze echter zelden, de meeste Ami 8’s werden uiteindelijk geleverd in wit of beige.

De heer Lartique vond het ook een fraaie kleur en leek het leuk in zo’n opvallende nieuwe Citroën te gaan rijden. Hij stapte op 22 juli ’69 bij de dealer in Valenciennes binnen en bestelde er een. Ami 8 Confort, Bouton d’Or, sièges avant séparés, interieur Safran vermeldt de orderbon. Ook wordt er toegezegd dat de auto binnen 8 dagen geleverd zal worden.

Blijkbaar draaiden de fabrieken in Rennes La Janais op volle toeren, want op 28 juli viel de brief op de mat. U kunt morgen om 15u uw Ami op komen halen.

De Ami wordt meegenomen naar huis in St Amand les Eaux, Noord-Frankrijk, net onder de Belgische grens. Daar en beperkt eromheen wordt de auto gebruikt, tot in 2009 de heer Lartique overlijdt, 95 jaar oud. Ze zijn 40 jaar en 36.000km samen geweest.

In 2011 besluit de familie dat de Ami een ander huis mag vinden. Wij vinden hem en hij verhuist naar Holland. Met gebruikssporen, maar ook zo mooi op beruchte plekken. Wat vooral voor hem spreekt is de perfecte staat van zijn interieur in het prachtige Safran.

Hij verhuist verder naar een klant, wordt op een paar plekken geperfectioneerd en -heel belangrijk- er wordt van genoten. Nu 11 jaar later wordt er een andere automobiele droom aangeschaft en mag de Ami weer aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Wij zijn blij dat hij weer bij ons terug is gekomen en zoeken nu een passende liefhebber.

Stap de showroom in, bekijk de folder en bestel hem. In Bouton d’Or!