Verkocht
€ 10.950,-
1968
Or Sombre
110.000km km

Ami 6 Break

In ’61 kwam de Ami 6 op de markt, tussen de 2cv en DS is. Het teruggestoken achterruitje is een van zijn aansprekende kenmerken. Niet iedereen vond het een schoonheid.

Jammer dan, er waren destijds genoeg saaiere auto’s op de markt, wij vinden ‘m heel geslaagd. In ’64 kwam er nog een Break-model bij, met een grote 5e deur en voor deze klasse best veel laadruimte.

Het recept van eenvoudige techniek (net als bij de 2cv), meer luxe (net als bij de DS) en ruimte (net als een bestelwagen) sprak aan en er werden er aardig wat verkocht. Midden jaren negentig was een grijs exemplaar onze dagelijkse auto en met kind achterin en een bak vol kinderwagen en bagage was het een heerlijk comfortabel rijdende vakantie-auto.

In ’68 was al duidelijk dat de opvolger, de Ami 8 eraan kwam en kreeg de Ami 6 alvast de nieuw ontwikkelde motor. Met deze 35pk motor werd hij een stuk vlotter en ook betrouwbaarder, maar met de eerdere 25pk versie leverde hij ook het charmante pruttelen in. De nieuwe motor diende meer op toeren gereden te worden.

Dit is zo’n laat exemplaar, oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. Een aantal jaren geleden geheel gerestaureerd, waarbij zoveel mogelijk (nieuwe) originele onderdelen gebruikt werden. Hij is daarna gebruikt en een paar sporen hiervan zijn uiteraard zichtbaar. Maar de waanzinnige kleur en het fraaie interieur maken erg veel goed.

We leveren ‘m met een volle tank, nieuwe APK en incl. grote beurt.