Verkocht
€ 7.950,-
1967
Vert Jura
163.000 km

Ami 6 Break

Gemaakt in België, van genoten in Nederland. Vaak geldt dit voor bier, in het verleden ook voor Citroëns. Zoals deze Ami. 

Gemaakt in Vorst en in ’67 naar Nederland gekomen. Vast gekozen door iemand die het soepele veercomfort waardeerde, maar meer ruimte en vermogen zocht dan de 2cv kon bieden.

Door het vermogen tot roesten bleven er weinig over. Toch bleven er een paar exemplaren over die vaak door liefhebbers goed verzorgd werden. Er ontstond zelfs een club, waarvan een van de leden deze Ami in de jaren ’80 beheerde. Hierna volgden een aantal andere liefhebbers, vaak lid van de Ami Vereniging, die allemaal hun duit in het zakje deden om het autootje op onze wegen te behouden.

In 2016 besloot een eigenaar er maar eens afstand van te doen en tegelijkertijd besloot een klant van ons er maar eens een te willen. We bekeken de auto samen en zagen dat het goed was. Er werden weer wat verbeteringen en conserveringen op los gelaten, maar vooral werd er lekker mee gereden. 

En dat is ook precies het advies dat de huidige aan een nieuwe eigenaar zou willen geven. Neem hem mee op reis, in Kroatië en Oost-Duitsland is hij al geweest. Help hem weer verder, geniet ervan en draag hem desnoods daarna weer over aan een ander als er wat anders op je pad komt. Hij is te leuk om in een hoekje weg te kwijnen!