Verkocht
€ 8.950,-
1965
Rouge Cornaline
129.000 km

Ami 6 Break

De Ami6 kreeg in ’64 een ruimere broer, de 6 Break. Nu is een stationcar heel gewoon, maar toen was dat best apart. Er ontstond plots veel ruimte om spullen mee te nemen, naast de mensen die je ook al inlaadde. Vrije tijd werd steeds gewoner en mensen wilden eropuit. Het werd best een verkoopsucces, tot ’69 werden er ruim een half miljoen van gemaakt.

Het onderstel en techniek leek veel op die van de eend en was lekker eenvoudig in onderhoud. Ook zaten er door de luchtkoeling niet veel onderdelen aan, dus kon er ook minder kapot.

Ze zijn ze nog van de generatie dat auto’s stevig konden roesten en dat deden ze dan ook, er bleven er niet heel veel over. In Nederland zijn nog ongeveer 600 Ami’s. Als Ami-rijder ben je dus deel van een select groepje.

Deze Ami 6 is van het laatste model, met de 35pk-motor uit de aanstaande Ami 8. Het maakt ‘m goed bruikbaar. Begin deze eeuw is hij nog iets verder gemoderniseerd, met een nieuwere motor geschikt voor loodvrije benzine en schijfremmen.

Toen is ook een nieuwe voetenbak ingelast, de bodem en het chassis zijn in prima conditie. Als kers op de taart heeft hij ook nog een mooi origineel interieur en is de lak destijds ook nog vernieuwd.

Dus wil je lekker klassiek en ruimtelijk rondrijden; dit is de voiture die je zoekt!