Verkocht
€ 3.500,-
1962
Bleu
100.000 km

Ami 6 Berline USA

In ’61 kwam de Ami 6 op de markt, als model tussen de 2cv en DS. Ook gericht op een groter wordende doelgroep, de dames. Blijkbaar zag Citroën niet alleen een mooie toekomst voor het autootje in Europa, maar ook in de USA. Er werd een model speciaal voor die markt ontwikkeld, met een onder andere specifiek front en afwijkende bumpers.

Deze Ami heeft zo’n front, met een andere grille en clignoteurs. Hij is in ’97 naar Nederland gekomen, maar of dat vanuit de USA of Frankrijk gebeurd is, vertelt het verhaal niet. Het zou best kunnen dat het een voor een Amerikaanse klant bedoelde auto was, die in Europa geleverd werd. Dit gebeurde vaker, in Parijs was er een speciaal filiaal mee belast. De klant ging dan vaak eerst een toer door Europa maken, waarna de auto verscheept werd. 

Klinkt in ieder geval een stuk romantischer dan dat zo’n front uit een Citroën-magazijn is opgediept en op een “gewone” Europese Ami geschroefd is. Maar dat is natuurlijk ook een mogelijkheid. In ieder geval hebben we in Amerika een set originele bumpers erbij weten te vinden, ze zijn onderweg.

De Ami heeft flink wat aandacht nodig, er is het nodige aan roest te vinden en de motor is defect. Een leuk restauratieproject, met unieke details. De vorige eigenaar heeft het te druk met zijn andere klassiekers en daarom krijg jij nu de kans het project over te nemen. 

De prijs is gebaseerd op de auto zoals hij is, inclusief de bumpers. Er is echter al het nodige aan onderdelen bij de auto verzameld. Die spullen kunnen eventueel ook overgenomen worden. Kom maar eens langs om te kijken of het je een leuk project lijkt.