Verkocht
€ 19.950,-
1969
Blanc Paros
106.000 km

Ami 6 Berline

Soms komt het goede van ver. Zoals deze Ami 6, die we een aantal jaren geleden in Servië vonden. We kochten hem in Novi Sad van de tweede eigenaar. 

Hij was in prima staat. Wel wat deukjes en minder fraaie lak rondom. Tijd voor een opfrisbeurt dus. 

Een klant van ons wilde al een tijdje graag een Ami 6, dit was precies wat hij zocht. Er werden een paar kleine dingen aan de carrosserie hersteld, het plaatwerk werd strak gemaakt en hij werd herspoten. Ook het interieur werd vernieuwd, in materialen die de klant koos en die goed bij de sfeer van de auto passen.

De techniek werd was in prima rijdende staat, maar kreeg toch flink wat aandacht. Onder andere nieuwe remmen, banden en lagers. Deze Ami is van het laatste bouwjaar, net voor de introductie van de Ami 8. Hij heeft dan ook al de motor die voor zijn opvolger ontwikkeld was, met 35pk en een heel andere opzet een stuk vlotter, sterker en betrouwbaarder dan de voorganger met 25pk.

Ook heeft hij modernere achterlichten, die later ook op de 2cv4/6 gebruikt werden, een verstelbare rugleuning op de voorstoelen en vaste raamstijlen aan de deuren. 

Soms heb je zoveel speelgoed, dat je er niet aan toekomt om met alles te spelen. Daarom mag de Ami, na er een paar jaar van genoten te hebben, weer naar een volgende eigenaar. Iemand die op zoek is naar soepel rijdend en onderscheidend klassiek vervoer.