€ 16.500,-
1961
Absinthe
102.000 km

Ami 6 Berline

In ’61 kwam de Ami 6 op de markt, een luxer model tussen de eend en de DS in. Uitgerust met een onderstel met dezelfde eenvoudige maar briljante opzet als de 2cv, nu met een grotere motor van 602cc. 

Automobilisten werden steeds veeleisender, 10 jaar ervoor was basic vervoer de behoefte, nu kwam er vraag naar wat meer luxe en ruimte. Ook werd weer meer aandacht aan de vormgeving besteed, de DS was daar een goed voorbeeld van. 

Bij de Ami 6 werd gekozen voor een aparte lijn, de Ligne Z, waarbij voldoende hoofdruimte voor de passagiers gecombineerd werd met toegankelijkheid van de achterklep. Later werd de hatchback daar een nog handiger oplossing voor.

Ook nieuw was dat de reclame voor een groot deel op een vrouwelijk publiek gericht werd. Er gingen steeds meer dames autorijden, de folder vermeldde dan ook “Pour vous Madame” en toonde stijlvol beeld met zelfbewuste vrouwen.

Deze Ami 6 is een van de eerste die gebouwd is. De introductie vond plaats in april ’61, deze rolde als 360e van de band en kwam op 20 april op de weg.

In 2000 werd hij in Nederland geïmporteerd en een paar jaar reed hij hier rond. Daarna kwam hij in handen van een Ami-liefhebber, die hem geheel restaureerde en weer in deze intrigerende kleur spoot.

Er valt van alles over de auto en zijn details te vertellen, vraag ernaar in onze toonzaal. En grijp je kans, maak deze stijlvolle klassieker de jouwe.