€ 17.500,-
1968
Rouge Corsaire
73.000 km

Ami 6 Berline

In Vorst -of Forest in het Waals- stond een fabriek die in de jaren ’60 de productie van de meeste Citroëns voor de Benelux voor zijn rekening nam. Ze drukten hun eigen stempel op diverse modellen, gebruikten vaak lokale toeleveranciers en weken op details af van de Franse modellen.

Zo had de Belgische Ami 6 heel andere achterlichten, die ze met de Belgische HY’s deelden en parkeerlichten op de B-stijlen. Afhankelijk van hoe luxe het model was, kon je het dak in kleur laten spuiten. Bij de Grand Comfort was de keuze vrij, wat vaak aparte combinaties opleverde. Bij de eenvoudige en de Franse modellen waren ze van blank polyester. Bij de Grand Luxe, zoals dit exemplaar, was hij altijd in Blanc Everest. Het tweede kleurnummerplaatje geeft het aan. Op deze site kun je er meer over lezen.

Deze Ami 6 Berline is geboren en getogen in België. In ’87 werd hij door een klant van ons naar Nederland gehaald, 20 jaar oud, nog in goede staat. Wel al met de moderne achterlichten, maar nog het 25pk motortje, de leukste vanwege zijn rijgedrag en geluid. Hierna nam de eigenaar de tijd om hem weer heel netjes te maken. In ’95 werd een Nederlands kenteken aangevraagd en sindsdien reed hij alleen in de zomer, voor de winter was er een andere Ami. Sindsdien werd er maar 15.000km aan de teller toegevoegd.

Wij hebben de auto jaren in onderhoud gehad. De klant, ruim in de 80, reed er een tijdje geleden schade mee en besloot dat het genoeg was. Wij namen de auto over en hebben hem weer hersteld.

Daarbij is veel origineel gebleven, zelfs het interieur is nog zijn eerste. Wel hebben we hem herspoten, in zijn oorspronkelijke kleur. En hij is weer bijzonder fraai geworden!