Verkocht
€ 3.500,-
1962
Blanc Carrare
136.000 km

Ami 6 Berline

Het model tussen de eend en de DS. Luxe lijnen, zachte zetels, vlotte techniek. 

Compact ontwerp met een Z-lijn die hoofdruimte gaf aan de passagiers, maar toch de kofferklep bereikbaar hield. Later loste de hatchback dit probleem zakelijker op, maar wel minder charmant.

Hij kwam uit in ’61, de reclamecampagne richtte zich ook op de dames, een net ontgonnen doelgroep. Pour Vous Madame.

Deze is van het tweede jaar en heeft al wel wat meegemaakt. Processen als corrosie, lichte ontbinding en slijtage zijn het autootje niet vreemd. Weinigen zijn 57 jaar en onaangeraakt, deze Ami zal vast prachtige avonturen hebben meegemaakt. 

De streek, departement 13 Bouches-du-Rhône, nodigde uit tot een romantisch leven. Dicht bij de Middellandse Zee en Marseille, het zuiden van Frankrijk. Eind jaren ’70 werd hij daar geregistreerd, de voorgaande jaren zullen er vast in de buurt zijn geweest. De stickers op de voorruit tonen ’96 als laatste jaar van gebruik. 

We besteedden een krap half uur aan de motor en hij liep, en mooi. De roestige delen vragen wel iets meer arbeid, maar het is de moeite. Veel delen zijn goed te verkrijgen; een nieuwe bodem, een voorruitframe en zelfs de fraaie hulstblaadjes-stof. Het chassis is nog klokgaaf en het polyester dak nog heel. Kom op, je durft het best.