Verkocht
Prijs op aanvraag
1967
Algemeen Divers
138.000 km

AK 350 électrique

We hebben in de diverse autobladen gelezen dat de markt voor tweedehands elektrische auto’s flink opkomend is. Dan kunnen wij niet achterblijven!

Deze AK 350 kwam in 2011 naar Nederland, in ietwat gehavende staat. Precies wat onze klant zocht, hij woont in Amsterdam en hij en zijn buren komen wel eens via het blik met elkaar in contact; een deuk meer of minder was geen probleem, die zouden er toch wel bij komen. De buitenkant werd met de hand geschilderd, lekker makkelijk bij te werken. De binnenkant werd eenvoudig bekleed zodat alles, van fiets tot ladingen wijn, achterin mee genomen kon worden.

Hij wilde niet bijdragen aan verdere luchtvervuiling in de stad, dus leek een ombouw naar elektrisch hem een mooie keuze. Snel en stil vervoer waren ook aantrekkelijk. Destijds was een pluspunt dat je bij de laadpaal altijd een parkeerplek had, nu is er wat meer concurrentie. Ondertussen krijg je er alleen een parkeervergunning voor een klassieke auto als hij elektrisch is, nog een koopargument.

Het was de tweede auto die onze partner 2cv Électrique ombouwde. Er zijn sindsdien stappen gezet, maar ook deze eend rijdt nog steeds goed en lekker soepel. Hij heeft 16kWh aan batterijen aan boord, immer in goede conditie. Het levert een range van 120km op, zelfs meer in stadsverkeer.

De techniek is in prima conditie, het chassis recent vervangen door een gegalvaniseerd exemplaar: klaar voor de toekomst. De koets heeft er lekker op los geleefd. Dat biedt mogelijkheden om dit voort te zetten, maar ook om klein of groot in te grijpen en hem naar je eigen zin te maken. Denken we graag in mee, dan vertellen we gelijk alle andere details.

Vooralsnog zien we het als een mooi blanco canvas, waar je zelf je kleuren aan toe mag voegen. We verkopen ‘m dan ook zoals hij is, met de techniek op orde en nieuwe APK.