Verkocht
€ 8.250,-
1983
Bleu Camargue
(1)19.000 km

Acadiane

Je woont in de buurt van Parijs en wil regelmatig naar je groentetuin. Daar heb je dan handig vervoer voor nodig. In Nederland is een stevige fiets met fietstassen al praktisch, maar wij hebben dan ook meestal kleine tuintjes.

De eigenaresse van deze besteller had meer transportruimte nodig en vond automobiliteit ook wel fijn. De Acadiane was een mooi passend en betaalbaar vervoermiddel.

In de 35 jaar dat hij dienst deed liep hij wel wat gebruikssporen op, maar werd verder netjes behandeld, hij sliep elke nacht binnen. Op één nacht na, toen de zoon de tuin van zijn moeder bezocht, na haar overlijden. Hij gebruikte ‘m verder niet en besloot de auto te verkopen.

Helaas waren er geen documenten bij de auto die zijn (onderhouds)historie vertellen. De teller staat op 19.000km wat kan wijzen op 119.000km, maar zo voelt de auto niet. Hij voelt heel strak en weinig technisch versleten. Het zou ook het verhaal van de zoon bevestigen, die vertelde dat de ritten altijd kort, niet dagelijks en seizoens-gebonden waren. We weten het niet…

Een gewaardeerde collega vond de auto en nam ‘m mee naar Nederland. Hier vond de Aca weer een baan als boodschappen-auto. Maar de eigenaresse vond een open dak ook wel erg fijn, dus werd een 2cv aangeschaft. Welke baan heb jij voor deze fijne auto beschikbaar?