Verkocht
€ 4.750,-
1987
Beige Atlas
62.000 km

Acadiane

Vanaf ’78 was de Acadiane de opvolger van de 250 en 400, de kleine en grote besteleend.

Hij was wat ruimer, sneller en technisch wat meer doorontwikkeld. Zo kreeg hij schijfremmen voor en een tweetraps carburateur. De ruimte kwam vooral ten goede aan de mensen voorin, je zat niet meer pal tegen het stuur aan.

Goede Aca’s vinden we niet heel vaak en meest in het buitenland. Deze kwam 10 jaar geleden uit Spanje, met slechts 16.000km. De nieuwe eigenaar heeft ‘m gewoon lekker gebruikt, in weer en wind, met fietsen of vracht achterin. Precies waar hij voor gemaakt is. Alleen heeft dat uiteraard wel wat gevolgen voor een auto uit een tijdperk dat roesten geen accessoire was, maar een standaard inbegrepen functie.

Rond de zijramen, aan en onder de achterdeurtjes is dus wat roest ontstaan. Met wat conserveren is het nog een tijdje te rekken, ook kunnen we het grondiger aanpakken of het aangrijpen om er een verbouwing op los te laten; een campertje op maat, een verkoopwagen, verzin het en we kunnen het vast maken. De rest van de auto is namelijk nog steeds erg goed en biedt hiervoor een prima basis.

Nog een (ver)koopargument: hij rijdt toch lekker!

Een nieuwe APK, grote beurt en volle tank zijn in de prijs inbegrepen. Voor aanpassingen maken we graag een opzet.