Verkocht
€ 8.950,-
1987
Jaune Rialto
101.000 km

2cv6 Spécial

Dit eendje heeft met zijn eerste eigenaar -Marcel- ongeveer 100.000km over de wegen rond Valreas getoerd.

Dat moet een genot zijn geweest, want zijn streek -de Vaucluse- is een van de mooiste van Frankrijk. Vol lavendelvelden, wijngaarden en stoffige weggetjes.

Van dat laatste troffen we ongeveer 5kg bewijs aan in de auto, er lag een flink pak geel zanderig stof in de eend: het stof dat volgens mij mede verantwoordelijk is voor het prachtige licht in de Provence.

27 juni ’87 werd het eendje gebouwd en 25 september werd hij geleverd, net na de zomervakantie en daarmee in het nieuwe modeljaar, getuige het stempeltje onder de motorkap: AM88.

De zon heeft de gele lak waarschijnlijk flink geteisterd, want hij is ooit eens herspoten. Met een klein Frans slagje, dus verwacht geen perfecte laklaag. Ook had de spuiter geen zin om te bukken, want de typeplaatjes op de kofferklep heeft hij te hoog bevestigd… als je de scene voor je ziet is de ergernis gelijk weg.

Het stof vergaarde op de bodem ook het nodige vocht, wat weer leidde tot roest: we hebben de bodemplaten en voetenbak dan ook maar vervangen. Hiermee is hij weer klaar voor gebruik als een mobiel stuk zonneschijn.

We leveren ‘m geheel rijklaar af.