Verkocht
€ 17.500
1982
Bleu Lagune
57.000 km

2cv6 Spécial

28 april 1982, een grote dag voor dit eendje, want hij ging de weg op. Hij werd geleverd door garage Bakker, de Citroën-dealer van Zaandam.

De eigenaar gebruikte ‘m regelmatig, maar niet op echt lange afstanden, want in ’90 had hij nog maar 46.103km gereden. Rond die tijd werd hij verkocht aan een collega in Purmerend. Daar maakt hij nog wat meer kilometers, tot de huidige stand van net geen 57.000km.

In maart ’95 werd de auto in de schuur gezet en geschorst. Het plan was ‘m ooit nog weer op te knappen, maar je weet hoe dat vaak gaat… Alle schorsingsbewijzen vanaf toen zijn er nog bij. Hij stond in leuk gezelschap van een Opel uit de jaren ’50 en vergaarde naast flink wat stof helaas ook een enorme deuk in de linker achterdeur. Op Oudejaarsdag ’15 werden we gebeld of we interesse hadden in dit leuke eendje, hij en de Opel moesten weg omdat de schuur een andere functie kreeg. Direct zijn we uitgerukt en Oud en Nieuw heeft hij vervolgens bij ons in de garage gevierd.

Na een periode in ons rijtje projecten hebben we ‘m een paar maanden geleden naar binnengehaald en zijn ‘m flink aan gaan pakken. De koets werd hersteld, plaatwerk waar nodig vervangen (nee, de achterdeur was echt niet te redden). Ook kreeg hij een nieuw chassis en werd zijn eigen techniek aangepakt. Deze had het gebruik en de tijd erg goed doorstaan, dus kon grotendeels hergebruikt worden. Het interieur heeft wel wat kleine gebruikssporen, maar om wat oorsprong van de eend te behouden is alleen schoongemaakt en voorzien van nieuwe elastieken.
Resultaat? Pff, erg mooi!

We leveren ‘m met nieuwe APK, grote beurt en een volle tank.