2cv6 Special

€ 12.950,-
1982
Rouge de Castille
145.000 km

We begrepen van de derde eigenaar dat deze eend in ’82 geleverd werd aan mevrouw Janse uit Elburg. Ze hield hem tot ergens begin jaren ’90, toen hij bij een eendenliefhebber uit Utrecht terechtkwam. Tot de vriendin van de huidige en derde eigenaar in augustus op vakantie wilde naar Frankrijk. Goede bestemming, maar dan wel in een eend!

Dus werd dit eendje aangekocht en klaargemaakt voor de tocht. Het reizen met de eend beviel zo goed, dat hij tot nu mocht blijven. Er werden meer reizen gemaakt en regelmatig werd hij ook voor regulier gebruik ingezet. De laatste jaren stond hij in de opslag, wegens vertrek naar het buitenland, en dat is gewoon jammer. Dus zijn we nu op zoek naar een nieuwe eenden-enthousiast die hem weer fijn mee op reis neemt.

De auto is er helemaal klaar voor. Jaren geleden is de bodem al vernieuwd en het chassis vervangen door een gegalvaniseerd exemplaar. Wat delen aan de koets zijn vervangen en herspoten, hij oogt fraai en fris.

De techniek is altijd prima onderhouden en krijgt van ons nog wat aandacht voor vertrek, waarbij we ook gelijk een nieuwe APK regelen. Bankjes van zwart skai, daar zat mevrouw Janse op. Maar in de jaren ’90 werd voor een iets luxere Club-set stoelen, met beige stof, van een paar jaar jonger gekozen. Het staat hem prima.

Deze kleur rood zien we niet vaak meer. Een leuke afwisseling op het dominante Rouge Vallelunga. De Club-versie van dit jaar en in deze kleur werd met een ander beige bekleding, met rode en zwarte banen geleverd. We hebben er toevallig nog een heel nette set van staan. Tegen meerprijs haken en schuiven we die er voor je in.