Verkocht
€ 16.750,-
1989
Jaune Rialto
60.000 km

2cv6 Spécial

Alain Gogostiague. Sommige dealers hebben een prachtige naam, zo ook die in Nevers in ’89, toen dit eendje geleverd werd. Op Google is niet te vinden dat hij nog actief dealer is, dus dat zal wel niet.

In ’89 schudde de koper de hand van de dealer en reed de eend de deur uit. Het eerste spoor van zijn historie pikken we pas weer op in ’11, als hij overgenomen wordt door een dame uit Chevenon, in de buurt van Nevers. Vervolgens wordt de eend in 2015 naar Nederland gehaald, met 59.399km op de teller.

Kort daarna wisselt hij alweer van eigenaar. Hij komt bij een verzamelaar terecht, waar de eend tot recent heerlijk droog gestald stond, met de teller op 59.960km. Een rustige periode in zijn leven.

Kortgeleden vonden wij hem, namen hem mee naar Wormer en vertroetelden hem. Het chassis en de bodem in uitstekende staat, de lak met een paar gebruikssporen. We monteerden een nieuw dak, een nieuwe set banden, een verse accu en gaven een onderhoudsbeurt. Hij snort weer als een tevreden poes in een zonnige vensterbank.

Ooit heeft een eigenaar besloten dat hij de Special-bankjes niet comfortabel genoeg vond en ze verruilt voor een setje stoelen uit het begin van de jaren ’80. Met heerlijk zachte stoffen bekleding, een genot om op te zitten.

Dus zoek je een goed, lekker rijdend en zonnig eendje, of een auto die matcht met je pak vanillevla; hij staat in onze showroom, klaar voor het avontuur.