Verkocht
Prijs op aanvraag
1987
Gris Cormoran
75 km

2cv6 Spécial

Toen in ’87 duidelijk werd dat de produktie van de eend in Frankrijk ging stoppen, besloot Citroën Nederland ook de levering te stoppen. In ons omringende landen bleven ze nog wel verkrijgbaar, gebouwd in de Portugese fabriek.

Een man in Woerden reed vroeger in eendjes en later Volvo. Hij vond het jammer als hij later geen eend meer zou kunnen rijden, dus bedacht een plan; ik koop er gauw nog een, nu het nog kan, en zet hem in de schuur totdat ik zin heb om te gaan rijden. Misschien wel pas als er helemaal geen eendjes meer op de weg te zien zijn…

Dus belde hij zijn Volvo-dealer, deze bestelde een eend, liet hem bij de lokale tectyleer-meneer tegen roest behandelen en leverde hem bij de man thuis af. Hij reed er een kort rondje mee en zette hem, met 74km op de teller, in zijn garage. 

Daar en later in een andere opslag bleef hij staan stof vergaren. Tot de man recent zijn droomauto kocht en plots bedacht; dan kom ik er niet meer aan toe om met het eendje te gaan rijden. Wij kregen de kans hem over te nemen.

Na een flinke poetsbeurt kwam er onder het stof een bijzonder fraai eendje vandaan. 

Eendjes zijn nog steeds niet uitgestorven, maar wellicht wil je deze eend zelf weer wegzetten voor het geval het wel zover komt. Of je hebt er een andere reden voor. Of… je doet gewoon net alsof het ’87 is en je een nieuw eendje gaat bestellen in de showroom. Zo’n lekker eenvoudig model, in nostalgisch grijs, zoals het eendje ooit bedoeld was. We leggen de bestelformulieren voor je klaar.