Verkocht
€ 12.750,-
1983
Gris Cormoran
145.000 km

2cv6 Spécial

Een eend maakt geluid, wij vinden het best prettig om te horen. Maar als je er (semi-)dagelijks mee rijdt, dan kan het wel eens storen. Plagerig geven wij dan meestal het advies heel weinig of heel veel te investeren; in een setje oordopjes of in een elektrische eend…

De voorgaande eigenaar van deze eend kocht ‘m bij een andere eenden-specialist, net geheel gerestaureerd. Hij is geheel nieuw gespoten, het chassis is vernieuwd en alle slechte plekken in de koets zijn hersteld. Ook technisch werd er de nodige aandacht aan besteed.

Hij reed er in eerste instantie alleen recreatief mee, maar nam ‘m steeds vaker mee naar zijn werk; omdat hij er zo van genoot. Alleen de hoeveelheid motorgeluid stoorde hem dus ook, en hij nam geen halve maatregelen. Er werd flink onderzoek gedaan naar hoe te isoleren en waarmee. Maar eerst moest de eend volledig lekvrij zijn; als er water onder de isolatie komt, is het leed niet te overzien.

Een wonder is geschied, zijn eend is helemaal lekvrij (dat komt niet heel veel voor bij eenden). Dus mocht de isolatie erin. Er werd gekozen voor professioneel spul, dat bovendien erg netjes werd aangebracht. Het schutbord, de bodem, de kofferbak; alles is ermee bekleed, waarna het een nette afwerking kreeg. En…hij is inderdaad lekker stil.

Na een paar jaar gebruik, niet in de pekel, viel het oog op een prachtige andere Citroën en was er plots ruimtetekort. Dus nu heb jij de kans lekker stil met een eendje te tuffen.