Verkocht
€ 16.950
1979
Jaune Mimosa
146.000 km

2cv6 Spécial

Vroeger op weg naar school kwam ik altijd een gele eend tegen, daar werd al vastgelegd dat dit een wel heel goed passende kleur voor een eend is. Zo vrolijk, fris en toch basic.

In 2001 kwam klant Aad zijn nieuwe aanwinst laten zien, een Jaune Mimosa eendje dat hij in Italië gevonden had. Eigenlijk was ik enorm jaloers….. Hij reed er jaren mee in de Zaanstreek en nam de eend mee toen hij naar Frankrijk besloot te verhuizen. Een paar maanden geleden belde hij me om te melden dat de eend wat aandacht zou mogen hebben en dat hij dat niet meer ging doen; of ik interesse had. Natuurlijk!!! Met zoon en vriend eropuit naar Frankrijk om ‘m op te halen, als start van een nieuw leven voor dit ondertussen vrij unieke eendje. Je ziet de kleur nog maar zelden, wij hebben maar één origineel eendje in deze kleur in onze klantenkring.

Nou, de belofte van een nieuw leven hebben we ons inziens wel ingelost. Hij heeft een nieuw chassis en bodem gekregen en toen we toch bezig waren hebben we ook gelijk het dak, het interieur, de spatborden, de velgen, bumpers, etc. maar vernieuwd. We hebben ‘m qua details zo origineel mogelijk gehouden, waarbij het binnensluitende dakje een veiligheid verhogende concessie is. Ook hebben we de oorspronkelijke trommelremmen hergebruikt, maar daarbij wel gekozen voor siliconenremvloeistof, waardoor je er veel minder onderhoud aan hebt. Ook is de motor geheel gereviseerd, voor de 146.000km mag u wat ons betreft dus ook gewoon 0 km lezen.

De verleiding was groot om ‘m zelf te houden, maar hoe verdeel je je aandacht over 10+ auto’s…. Dus we gunnen jullie het rijden in deze zonneschijn op wielen.