Verkocht
€ 19.500,-
1980
Jaune Mimosa
100.000 km

2cv6 Spécial

Als jongetje liep ik in Alkmaar regelmatig langs een knalgele eend, de aanblik maakte me altijd vrolijk. Ik moet een jaar of 9 geweest zijn, want de eend was best nieuw en de kleur kwam uit in ’79. Voor sommige auto’s sla je op enig moment een kleur op die er voor jou bij hoort, dat werd bij mij voor de eend Jaune Mimosa, AC 333.

Vandaar dat ik altijd erg blij word als ik er een vind, en dat gebeurt niet zo vaak omdat er niet veel meer van over zijn. Deze gele eend vond een vriend van ons in een tuin in Friesland. Grotendeels gedemonteerd, enorm roestig, het kenteken al afgemeld voor sloop. Wat een gemiddeld mens als een hopeloos geval zou zien…

Maar ja, als je gek bent op de kleur ga je net een stapje verder en wil  je ‘m toch weer tot leven wekken. De RDW werkte mee om het originele Nederlandse kenteken weer actief te krijgen. Voor de verdere demontage probeerden we, tegen beter weten in, toch nog even de motor aan de praat te krijgen. Binnen 20 minuten liep hij geweldig! We hebben het maar opgevat als een teken dat hij zelf ook zin had in een herrijzenis.

Van zijn verleden hebben we niet veel kunnen achterhalen, zelfs de kilometerstand niet omdat de teller weg was. We hebben ‘m voor zijn nieuwe leven weer op 100.000 km gezet, wat in de praktijk op 00000 neerkomt. De remmen waren ooit al eens omgebouwd van trommels naar schijfremmen. Dit hebben we om het betere remmen en minder onderhoud zo gelaten.

Alle techniek is door onze handen geweest. De rest van de auto is op basis van een nieuw chassis grondig aangepakt en vernieuwd, om ‘m weer voor decennia gebruik klaar te laten zijn. Dus kom op, neem je verantwoordelijkheid en vrolijk de wereld op door met dit ultra-zonnige eendje rond te gaan rijden.