Verkocht
€ 19.250,-
1986
Gris Cormoran
38.000 km

2cv6 Spécial

De wereld is best groot, maar daar heeft dit eendje niet veel van meegekregen. Het transport van de fabriek in Levallois bij Parijs naar dealer Vonk in Veenendaal was een groot avontuur.

Daarna bleef de eend rondjes om Veenendaal cirkelen, waarbij de kilometers er niet echt aan vlogen, de afstandjes waren dus waarschijnlijk maar kort. Wie de ritjes maakte hebben we niet kunnen achterhalen.

In ’92 werd de 25.000km bereikt en in ’95 is bij Vonk nog een onderhoudsbeurt uitgevoerd, de teller stond toen op 34.500km. In ’98 vond de eend een nieuwe eigenaar in Wolfheze, een klein stukje verderop. Vanaf dat moment stond de kilometerteller nagenoeg stil, 37.000 werd alleen aangevuld met ritjes naar de APK. Waarschijnlijk had hij daar nog lang gestaan als de wind en zwaartekracht niet had ingegrepen.

Bij een storm begin dit jaar viel een grote boom op de schuur, waarbij de schuur weer op de eend viel. Gedeukt plaatwerk en een verbogen voorruitframe waren het resultaat. Tijd om aan een nieuw leven te beginnen, wellicht met meer activiteit.

Actief waren wij zeker, want we wilden ‘m weer klaar maken voor een volgende 30 jaar. Ondanks zijn goede conservering hebben we daarvoor het chassis, de lak, een deel van de beschadigde delen en nog het een en ander vervangen. De techniek was nog perfect en werd alleen onderhouden. Maar gaat hij nu zelf ook een actiever leven tegemoet? We zijn benieuwd.

We leveren ‘m geheel rijklaar af.