Verkocht
€ 21.500,-
1990
Noir
11.000 km

2cv6 Spécial

Eenden werden gebouwd tot 1990. Maar sommigen bleven lang bij dealers staan, om verschillende redenen. Een eend in het zwart was een schaars goed, de dealers in België kregen er pas een geleverd als ze al 10 exemplaren in andere kleuren hadden verkocht.

Deze zwarte eend werd op 18 juni ’90 in Portugal gebouwd en kwam pas in november ’91 op de weg en in handen van de eerste en enige eigenaar. Met een omweg, want de man stond zelf ingeschreven in Monaco, dus werd de 2cv op naam van zijn dochter in België geregistreerd.

De auto werd gebruikt bij het Zuid Franse vakantiehuis en later bij hun huis op Ibiza. Slechts korte ritjes, met de hele familie en met veel plezier. Op Ibiza werd de zongeteisterde lak en bekleding eens vernieuwd, verder bleef hij geheel origineel. Zelfs de eerste banden zaten er nog onder.

Een paar jaar geleden kwam de eend terug naar België, recent kregen wij hem aangeboden door een vriend van de familie. Hij deelde de passie voor racen met dochter en vader, bij hetgeen zij bereden was de 2cv een vreemde eend. 

Vader werd bekend in de Formule 1, op Le Mans en in Parijs-Dakar. Exit Le Mans-start, mede-ontwikkeling van de Porsche 959, 6x winnaar Le Mans, winnaar Dakar ’83, een rol in Jean Graton’s Michel Vaillant-stripboeken: slechts een uittreksel van zijn palmares. Jacky Ickx is een held.

Doe als een held, rij 2cv voor je ontspanning…