Verkocht
€ 16.500,-
1988
Blanc Meije
32.000 km

2cv6 Spécial

Op 10 mei ’88 waren er, volgens de Nederlandse kranten, geen grote internationale gebeurtenissen. De productie van deze witte dame werd daarbij voor het gemak over het hoofd gezien.

Op 23 augustus mocht de heer Roth uit Toulouse in zijn nieuwe aanwinst stappen. Hij had gekozen voor de eenvoudige 2cv6 Spécial, maar wel met de luxere, met stof beklede stoelen, een optie die je zo alleen in Frankrijk kon bestellen. In januari ’89 kreeg de eend haar naloopbeurt bij 971km, en op 11 december ’91 werd de 10.000km bereikt, hetgeen beloond werd met een onderhoudsbeurt. Hierna wordt het stil in het onderhoudsboekje.

Een los onderhoudskaartje geeft aan dat in oktober ’98 de olie en het filter vervangen werden bij een stand van 16.430km. De eend is dan al sinds november ’92 eigendom van Mme Marchand uit Laroque d’ Olmes, ten zuiden van Toulouse. In juni ’11 wordt de Controle Technique bezocht, waar wat kleine gebreken gevonden worden. De goedkeuring voor de komende 2 jaar wordt vastgelegd bij 23.976km.

Op 29 juli ’11 wordt de eend in de buurt van Cahors geregistreerd door een Nederlander die daar geniet van zijn pensioen. Deze man heeft flink wat Citroën-ervaring en gebruikt het witte eendje regelmatig. Bij de volgende CT in oktober ’13 wordt 31.008km genoteerd. Kort daarna, in november, wordt zij verkocht aan The Gallery in Brummen. Daar staat ze vermoedelijk een tijdje te pronken, want pas op 9 december ’16 wordt ze in Nederland geregistreerd.

De nieuwe eigenaar geniet ervan, maar drukt dat niet in kilometers uit. Er worden er maar ongeveer 1000 toegevoegd. Omdat ze zo weinig gebruikt wordt, krijgen wij de kans haar in onze toonzaal te zetten. Ze is nog steeds een frisse jonge dame, het leven valt haar lak licht aan te zien. Kortgeleden kreeg ze een nieuw dak, interieur en banden. Wie neemt haar weer mee uit dansen?