€ 10.750,-
1989
Blanc Meije
120.000 km

2cv6 Perrier

In januari ’88 presenteerde Citroën België een actiemodel van de 2PK op de Brusselse Salon. Het was een samenwerking met bronwaterleverancier Perrier. 

Een standaard witte 2cv6 Spécial werd voorzien van een aantal specifieke accessoires. Wat stickers op motorkap en achterklep, speciale wieldoppen die in de verte aan een kroonkurk doen denken, een aapje met knots -een beeldmerk van Perrier- op de motorkap, een groene versnellingknop, de tekst “Perrier” op het stuur en afbeeldingen van het aapje op de deurpanelen. De grootste aandachtstrekker is echter het kleine koelkastje op de vloer tussen de bestuurder en de passagier, er passen 6 kleine flesjes Perrier in.

Ze werden alleen in België en Luxemburg geleverd, daar is deze auto dan ook in 2001 vandaan gekomen. In 2007 kochten wij hem en leverden hem aan een klant. Sindsdien is hij ook bij ons in onderhoud geweest. Nu mag hij naar een nieuwe liefhebber.

Uit pacifistische overwegingen is de knots van de aap iets ingekort. De wieldoppen zijn ooit verdwenen. Kapotgegaan of omdat ze niet zo fraai stonden? We weten het niet.

Constructief en technisch is hij prima in orde. Je kunt zien dat hij geleefd heeft, maar uiterlijk is het gewoon een leuk, fris eendje. We hebben hem nog een set nieuwe wielen en banden gegeven. Van de 1000 exemplaren zijn er niet heel veel meer over; dus als je een uniek eendje zoekt…