Verkocht
Prijs op aanvraag
1987
Rouge Rouge Vallelunga/ Blanc Meije
87.000 km

2cv6 Dolly

In ’85 wil Citroën de verkoopcijfers van de eend weer wat opkrikken en schakelt Serge Gevin in om een vrolijk actiemodel te ontwerpen op basis van de goedkopere 2cv6 Spécial. Een paar jaar daarvoor ontwierp hij ook al de Charleston, een chiquer uitgevoerde eend. 

Het uitgangspunt werd; variëren met de al leverbare kleuren. Dat leverde een eerste serie op met als uitgangspunt Gris Cormoran, aangevuld met wit, rood of geel. Deze serie verscheen in een beperkte oplage in maart ’85. In oktober dat jaar volgde een volgende serie met rood/wit, groen/wit en bordeaux/geel. Daar werden er 6327 van gemaakt. De laatste serie verscheen in maart ’86 en bleef langer in productie, vooral voor Duitsland en Engeland. De kleuren waren weer rood/wit en bordeaux/geel, maar nu aangevuld met donkerblauw/geel. 

Deze Dolly werd op 24 juli ’87 gebouwd voor de Duitse markt, in de daar meest geliefde kleuren combi; Rouge Vallelunga/ Blanc Meije. De Duitse Dolly’s hadden specifieke stof op de (verstelbare) stoelen en waren van de Franse modellen te onderscheiden door de kleur van hun koplampen. De Franse Dolly’s hebben ze in de kleur van de schermen, de Duitse in de kleur van de carrosserie.

Op 8 december ’87 werd hij geleverd aan de heer Doliwa in Ingolstadt en in ’92 verkocht aan de heer Bock uit een naburig stadje. Deze man was gereedschapmaker bij de Audi-fabrieken, en blijkbaar een man die wel van contrasten in het leven hield; met een vrolijke eend op een parkeerterrein vol Audi 80’s parkeren…

In ’02 was de eend toe aan een nieuwe bodem en werd hij gekocht door een bekende van ons, met het plan hem weer fraai op de weg te zetten. Deze taak liet hij vorig jaar, na de Dolly jaren gestald te hebben, toch maar aan ons. We hebben ons best gedaan de auto recht te doen.