Verkocht
€ 13.750,-
1988
Algemeen Bordeaux/ Beige
65.000 km

2cv6 Dolly

Hoewel de eendjes al leuk genoeg van zichzelf zijn, werden er sinds de jaren ’70 regelmatig speciale modellen ontwikkeld. In ’84 was de Dolly aan de beurt. Twee kleuren, met bestickerde belijning. In totaal kwamen er 7 kleurencombinaties uit, waarvan de rood/witte het meest bekend is.

Ze werden niet in Nederland geleverd, de meeste bleven in Frankrijk of gingen naar Duitsland en Engeland. Deze kleurcombinatie -Rouge Delage met Jaune Rialto- kwam je het meest tegen in Duitsland. En daar komt dit exemplaar dan ook vandaan, in ’95 kwam hij de grens over.

Hij heeft niet heel veel kilometers gereden. In ’99 stond de teller op 36.000km, details van de auto overtuigen ons dat daar niet 2,5 rondje om de wereldbol aan vooraf gegaan is. Nu is hij krap 30.000km verder.

In die tijd is er wel de nodige aandacht aan besteed. Hij is opnieuw in de lak gezet en het chassis is vervangen door een gegalvaniseerd exemplaar. Als persoonlijk detail zijn de velgen ook tweekleurig gemaakt, staat hem leuk.

De Duitse modellen hadden vaak hoofdsteunen. Deze ook. De Dolly was meestal gebaseerd op de 2cv6 Spécial, maar in Duitsland werd voornamelijk de Club verkocht. Hun Dolly was daar dan ook op gebaseerd en had ook een specifieke luxere bekleding in grijze stof.

Er wacht u een nobele taak. Koop hem snel en vrolijk de wegen er mee op, het is nodig!