Verkocht
€ 12.950,-
1987
Vert Bambou
52.000 km

2cv6 Club

Om de jaren ’70 te laten herleven werd in een aantal landen midden jaren ’80 deze vrolijke kleur groen weer leverbaar.

Vert Bambou diende ook als basis voor een paar actiemodellen: de Bamboo in Engeland, de Sauss Ente in Duitsland en de Ente Grün in Zwitserland. Vaak werden de actie-stickers na enige tijd verwijderd omdat men het toch een beetje opzichtig vond.

Dat is met deze eend ook ooit gebeurd. In 2006 kwam hij uit Duitsland, al zonder stickers. De lak was niet perfect, dus is hij toen herspoten. Ook zijn de bodemplaten en nog een paar delen toen vervangen. Het chassis was nog perfect en is dat nu nog steeds. De laatste paar jaar heeft hij lekker droog in een garage bij een vakantiehuis mogen doorbrengen. Eerst in het zuiden van Frankrijk en later in de Bourgogne. Heeft vast ook bijgedragen aan de conservering.

Nu is hij terug in Nederland en heeft hij ook zijn laatste NL-kenteken weer teruggekregen. Overigens hebben we nog een kopie van het Franse kenteken liggen, dus her-inschrijven bij je eigen Franse vakantiehuis moet niet zo’n probleem zijn.

Met z’n 52.000 originele kilometers kan hij er nog flink tegenaan. Wij zorgen daar bovenop dat hij qua onderhoud en brandstofvoorraad er ook klaar voor is.