2cv6 Club

€ 9.950,-
1986
84.000 km

Rouge Vallelunga, volgens mij de meest voorkomende kleur op de eend. In ieder geval op de moderne. Van modeljaar ’83 tot het eind van de productie in ’90 geleverd en blijkbaar bij velen populair, hoewel er ook niet-mainstreamers zijn die het verfoeien, vermoedelijk omdat ze het maar mainstream vinden. Wij vinden het perfect bij de jaren ’80 passen, strak en helder.

Vallelunga ligt 20km boven Rome en is het thuis van een fraai circuit, waar je weinig 2cv’s zult tegenkomen. Mogelijk meer Ferrari’s. Was Rouge Vallelunga een poging mee te liften op het Rosso Corsa van de Italiaanse racers? Hoe dan ook maakte de hele PSA-groep dankbaar gebruik van deze kleur, zo is het ook de meest gebruikte kleur op de iconische Peugeot 205 GTI. Voelt toch even anders, als je straks met deze kennis in een rood eendje stapt.

En wij hebben net een leuk exemplaar voor je binnengekregen. Een frisse bodem, een gegalvaniseerd chassis, her en der wat sporen van zijn leven. Prima rijdend, zonder circuit-aspiraties, gewoon lekker vlot, voor een eend.

We vertroetelen hem nog met een onderhoudsbeurt en verse APK, de tank wordt gevuld. Het is dus alleen nog het wachten op die klik met jou.