2cv6 Club

Verkocht
€ 16.500,-
1986
Rouge Vallelunga
69.000 km

Met Bovag-garantie wordt deze eend in ’91 verkocht aan een mevrouw uit Purmerend. Ze koopt hem met 59.000km op de teller bij dealer Groenewoud in Schagen. Volgens mij de oudste Citroën-dealer van Nederland, zij verkochten in 1928 al hun eerste Citroën.

Het eendje krijgt bij 67.000km een onderhoudsbeurt in Castricum, ook wordt er wat “antivocht” verkocht, er zal vermoedelijk een startprobleem zijn geweest. Iets later in het jaar verzorgt dealer Lanting in Zuidoostbeemster een nieuwe APK.

Daarna stopt de geschiedschrijving en ook ongeveer de ontwikkeling in de kilometers, aangezien hij nu op ruim 69.000km staat.

Zeker is in ieder geval dat hij in 2009 onderdeel wordt van een verzameling, waar wij hem recent vonden. Al die tijd, en vermoedelijk daarvoor ook al, heeft hij droog binnen gestaan. Getuige zijn bijzonder goede staat. 

Uiteraard moest er wel wat aan gedaan worden om hem sinds zijn laatste ritje weer klaar te krijgen voor een volgende. We hebben de gehele techniek aandacht gegeven, banden en uitlaat vervangen en hem lekker schoongemaakt.

Met resultaat, want er staat weer een fris, origineel rood eendje. Zowaar nog met de originele rechthoekige koplampen, die vast en zeker weer in de mode komen. Maar mocht je die niet willen volgen, dan zijn ronde koplampen ook vlot gemonteerd.