Verkocht
€ 19.750,-
1989
Rouge Vallelunga
32.000 km

2cv6 Club

We weten ze soms nog wel te vinden, eendjes met zo weinig kilometers, maar ze worden wel steeds schaarser. Gelukkig hebben we klanten die goed hebben gezorgd voor bijna maagdelijk eendjes die we jaren geleden vonden.

Dit eendje werd gebouwd op 16 februari ’89 en pas op 28 juli ingeschreven. Wellicht stond ze in een hoekje bij de importeur, hoewel eendjes op dat moment nog als zoete broodjes verkochten. Of de dealer was al verliefd op haar geworden, wilde haar bij zich houden en verwende haar met wat Robri sierdelen op haar spatborden en chromen ronde koplampen in plaats van de rechthoekige waarmee ze de fabriek verliet.

We kochten deze eend in 2002 in Duitsland, met maar 8000 km op de teller. Ze werd verkocht en daarna gebruikt bij een Frans buitenhuis. Hierna kwam ze in 2009 weer naar Nederland en werd spaarzaam gebruikt en altijd netjes afgedekt en binnen gestald.

Ze is dan ook nog net zo mooi als toen we haar in 2002 kochten. In Duitsland werden eenden geleverd met zaken die we hier niet kenden. Een achteruitrijlicht, een verstelbare rugleuning op de bestuurdersstoel, vaak hoofdsteunen, beugeltjes en kapjes om de “scherpe” delen opdat wij en voetgangers ons niet zouden bezeren…

Het chassis is nog origineel en in perfecte staat, de bodem is nog als nieuw, er is nergens aan gelast. Ze is nagenoeg zoals ze de dealer in Duitsland verliet. Slechts een setje bumpers, een dakje en wat slijtagedelen zijn ooit vervangen. Best een uniek eendje dus! Ga jij weer net zo zorgvuldig voor haar zorgen?