Verkocht
€ 13.500,-
1981
Vert Jade
45.000 km

2cv6 Club

Voor sommige kleuren loop je iets meer warm dan voor andere. Omdat je ze gewoon mooi vindt, of omdat je er herinneringen aan hebt. Mijn tweede eend kreeg ik ooit cadeau, in ruil voor een reparatie aan de eend van een kennis. Het eendje was mintgroen, vond het wel een lief kleurtje. Ik knapte ‘m op en verving het chassis, hij was toen nog maar 12 jaar oud (kijk nu eens naar een auto van 2006…).

Daar stond hij te glimmen, alleen was al mijn geld op en dat komt er niet zo snel weer bij als je student bent. Voorzichtig meldde mijn moeder dat zij het eendje wel erg leuk vond, of ze ‘m mocht overnemen. Nou natuurlijk! Ze rijdt er nu al 24 jaar in. Nou, zo krijg je dus een leuk gevoel bij een kleur.

In 2007 was ik dan ook blij dit eendje in deze fraaie kleur te vinden, je komt ze niet heel vaak tegen. Hij had sinds ’81 27.000km in de Dordogne rondgereden, waarbij het chassis en het uiterlijk de tijd bijzonder goed doorstaan hadden. De bodemplaten en het dak en interieur echter niet. Deze zijn destijds vervangen. Hierna reed het eendje jaren in het noorden van Friesland rond.

Erg fijn als een klant aan je denkt als de eend toch weer weg mag. Nu met 18.000km meer levenservaring, maar nog steeds in prima staat hebben wij ‘m graag weer in de verkoop. Een fijn eendje met een bescheiden schoonheid, net als jade zich bescheiden opstelt in de glanzende wereld van edelstenen.